Palenque

Gisteren gearriveerd in Palenque, waar de bijzondere gelijknamige Maya-ruines staan, evenals Agua Azul (Het Blauwe Water). Vanmorgen vroeg opgestaan om de ruines in ochtendlicht te aanschouwen, maar bij de ingang werden we vriendelijk verzocht rechtsomkeerd te maken. Alles is gesloten tot 6 mei, of zelfs langer! Voor het eerst dus rechtstreeks te maken gehad met de gevolgen van het griepvirus. Erg jammer, ook omdat dit de laatste etappe is van mijn verblijf in Mexico.

De omgeving hier is dan wel weer erg mooi. De weg van San Cristóbal naar Palenque is adembenemend. Afgelopen nacht midden in de jungle geslapen in een soort boomhut met een veel te klein bed. Slechts enkele mensen en de vele grote lawaaiproducerende insecten, brulapen en tropische vogels zijn de enige nog aanwezige creaturen hier in het dorp.

Ik vertrek morgen naar Flores, Guatemala om mijn reisavontuur voort te zetten.

Advertenties

5 Reacties op “Palenque

  1. Goede reis! Ik hoop voor je dat de grens open is! Keep in touch, of hoe dat ook klinkt in het spaans.

  2. Het bed was zelfs voor jou te klein??

  3. Wat sneu dat jullie het park niet in konden. Palenque heeft een boel te bieden. In Guatemala is waarschijnlijk alles open.

    Tikal (vlak bij Flores) zal niet teleurstellen. Ook schitterende tempels daar, allicht de mooiste die blootgelegd zijn. Voor een fotocollectie van Maya tempels van Tikal en andere Maya sites (in Guatemala, Belize, Honduras en Mexico) kun je op de site kijken. Om precies te zijn http://www.mayareizen.nl/reisfotos.

  4. baluhhh! Wat dat die weg met zoveel honderd topes/snelheidsdrempels? *flashback to 2003* Agua azul was in mijn geval agua cafe i.v.m. regenseizoen, maar wel zo spectaculair, hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s